Loading...

Toipumista tehostavat yhdistelmähoidot

 

Kriisistä ja traumasta toipumista voidaan tehostaa yhdistämällä hoitoon muita psykoterapiamuotoja ja menetelmiä asiakkaan tarpeen mukaan.

Yleisimmin käytetyt yhdistelmähoidot ovat:

  • Matalataajuus yhdistelmähoito

Psykoterapeuttista hoitoa tukeva yhdistelmähoito on kehitetty Suomessa mm. kehollisen jännitysten lievitykseen.Menetelmää käyttäneet asiakkaat ovat kertoneet, että hoidoilla on monia positiivisia vaikutuksia, joilla mm. unettomuuteen, stressireaktioihin, lihasjännitykseen ym. Menetelmän avulla voidaan  aktivoida myös traumaterapiaan liittyviä kehollisia kokemuksia hoidon tueksi.

Hoidon ydin on matalatajuinen, mekaaninen värähtely, joka kohdistetaan Neurosonic-laitteen (tuoli) avulla hoidettavan henkilön koko keholle samanaikaisesti. Laitteen värähtely saa aikaan kehossa vastinresonanssia eli hoidon aikana tapahtuu samankaltaisia ilmiöitä kuin liikunnan aikana. Tässä tapauksessa saman lihasstimulaation aikaansaa matalataajuushoito. Se tehostaa ja tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa. Kun autonominen hermosto saadaan rauhoitettua, kehollinen jännitys laskee.

Hoidon jälkeen olo on rauhallinen, nukahtaminen tapahtuu nopeammin ja unen laatu muuttuu syvemmäksi ja palauttavammaksi. Hoito voidaan räätälöidä juuri sinulle sopivaksi.

Kokonaisuuteen sisältyy materiaali sekä alkuhaastattelu ja loppuarviointi.

Hinnasto: 5 kpl. x 25 min. yhdistelmäterapiahoitosarja 250,00 e (sis.alv.)

ajanvaraustiedustelut tähän hoitoon erikseen: Tiina Santaranta, etunimi.sukunimi@traumaklinikka.fi

Lisätiedot: http://www.neurosonic.fi/content/13-stressi

  • Sensomotorinen psykoterapia

Tarapiassa käytetään työskentelyn lähtökohtana kehollisia tuntemuksia, aistimuksia ja liikkeitä ja otetaan täten huomioon trauman fysiologiset vaikutukset.  Sensorimotorinen psykoterapia yhdistää somaattisia ja kognitiivisia menetelmiä traumojen hoidossa. Sen teoreettinen pohja rakentuu neurotieteistä, rakenteellisen dissosiaation teorioista ja kiintymyssuhdeteorioista.

Lisätietoa: http://www.traumaterapiakeskus.com/tuotteet.html?id=24783/3

  •  Perhe- ja pariterapia

Perhe- ja pariterapia on ammatillinen ja tietoinen pyrkimys ja menetelmä tutkia, ymmärtää ja hoitaa perheen ja parisuhteen sisäisessä vuorovaikutuksessa ja yksilöillä esiintyviä esimerkiksi trauman aiheuttamia häiriöitä ja niiden aiheuttamaa kärsimystä. Tämä tapahtuu erityisesti tavoittelemalla perheen ja parisuhteen vuorovaikutuksessa olevia myönteisiä voimavaroja ja mahdollisuuksia.

Lisätietoa: http://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/mita-on-perheterapia/

Lisätietoa: http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/

  • Ratkaisukeskeinen psykoterapia

Lisätietoja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ratkaisukeskeinen_psykoterapia

  • EMDR-menetelmä

Menetelmän perustana ovat asiakkaan omat elämänkokemukset, sekä kyky ja halu kohdata kokemuksiinsa liittyviä vaikeita tunteita. Menetelmän käyttö voi nopeuttaa traumaattisesta tapahtumasta toipumista ja vähentää asiakkaan kokemaa stressiä menneisyyden tapahtumista.

Lisätietoa: http://www.emdr.fi/